אתה נמצא ב: משכנתא » מדריך משכנתא » משכנתא לדירת השקעה
משכנתא לדירת השקעה
בימים אלו קיימים מגוון רב של אפיקי השקעה, בניהם מט"ח,מניות, נדל"ן, אג"ח וכדומה. כל אפיק השקעה והסיכון שלו. משקיעים היום אינם חושבים בצורה זהה והם מפולגים בתוך אפיקי ההשקעה, כדאי לפזר את ההשקעה בין אפיקי ההשקעה השונים, ניתן לשים לב שלאורך השנים הנדל"ן הוכיח את עצמו ככלי השקעה יציב שמניב תשואה יפה עם סיכון שנחשב כנמוך.
דירה להשקעה צריכה להיות כלי המכניס כסף ומכסה את חוב המשכנתא עבור הבנק. כדאי לזכור דבר פשוט, עלות הגיוס צריכה להיות נמוכה יותר מההכנסה אותה הנכס מייצר ובמידה והתשואה על הנכס גבוהה מעלות הגיוס זהו מצב שיכביד על הלווים והם ידרשו להוסיף כסף בעבור השקעתם.
בין משקיעי הנדל"ן קיימים שני סוגי משקעים: אלה שמעוניינים להחזיק בנכס לאורך שנים ארוכות וליהנות מהתמורה החודשית, ואלה שמעוניינים לעשות אקזיט ולמכור את הנכס תוך זמן קצר.
המשקיע הראשון מטרתו היא להגיע לכמות של נכסים שתספק לו הכנסה חודשית בלי להתעסק עם הנכסים יותר מידיי, והמוטו של משקיעים אלו הינה שהכסף יעשה כסף, אז במקום שהכסף יהיה מושקע במניות ספקולטיביות או באג"ח הכסף יהיה מושקע במבנה מוחשי שניתן לממש אותו בכל עת והוא מייצר הכנסה חודשית.
המשקיע השני מטרתו לרכוש נכס להשביח אותו ע"י שיפוץ, ניקיון, שיווק איכותי וכדומה, ולמכור אותו לאחר עליית הערך. משקיעים אלו ממנפים את עצמם ככל האפשר כדי שהשקעתם תהייה רווחית יותר בעת המימוש. מטרתם היא להגיע למכירה עם מחיר גבוהה יותר ובזמן קצר. לדוגמא: נכס השווה 1,000,000 ש"ח המשקיע מביא 200,000-300,000 ₪ מהבית ואת השאר מלווה מהבנק, לאחר שנתיים ערך הנכס עלה ל-1,500,000 ₪ הלווה מחזיר בערך 1,100,000 ומרוויח עוד 400,000 ₪ משמע תשואה של 50% שנתית, במידה והנכס ירד בערכו או שלא עלה כלל הם ישאירו אותו ולא ימכרו. לאורך השנים נכסים מראים עלייה. ברוב אזורי הארץ נרשמו עליות בשנים האחרונות, רמות הביקושים נשארת קשיחה עם השנים, והמחירים רק עולים.
דירה להשקעה נחשבת השקעה טובה, המשכנתא על דירה להשקעה היא זולה יותר משל דירה ראשונה או נכס מסחרי. דירה להשקעה נתפסת מבחינת הבנק כנכס בטוח יותר משום שהלווה אינו חי בו ויש לו דירה נוספת, כך שבמידה ורוצים לקבל 100% מימון על דירה שנייה הדבר אפשרי במשכון שני הנכסים יחד אך אם יש גם הון עצמי זה עוד יותר טוב ומקטין את הסיכון עבור הבנק.
חלק מהמשקיעים מקבלים מימון עם EMI המבטחת את ההלוואה במידה והלווה אינו יכול לעמוד בתשלומים. ראשית מעקלים את הנכס ואם הכסף מהמכירה מכסים את החוב בבנק. במידה ונשאר חוב לאחר המכירה, חברת EMI משלימה את הכסף החסר לבנק, עבור סיכון זה של EMI קיימת פרמיה חודשית לתשלום עבור הסיכון.
במידה ואתם רוכשים דירה להשקעה כדאי שתיקחו בחשבון את מכלול המרכיבים. התשואה על הנכס הינה חשובה אך מרכיב עלות גיוס הכסף- המשכנתא, חשובה לא פחות.
כדאי להתייעץ עם יועץ משכנתאות שיעזור לכם לבחור את המסלולים האולטימטיביים עבורכם.
רוצים לקבל את המשכנתא הטובה ביותר?
צרו קשר עוד היום וקבלו משכנתא בתנאים הטובים והזולים ביותר בעבורכם
התקשרו 073-7294778

טלפון: 073-7294778
פקס: 03-6484778
פקס: 03-6484778
טל': 073-7294778




