ייעוץ משכנתאות הוא אמנם תחום התמקצעות חדש יחסית, אך יחד עם זאת, מדובר בתחום אשר נמצא בשיאו בימים אלה, ולא בכדי. כיום קיימים מעט מאוד אנשים אשר יכולים לרכוש בית מבלי לקחת משכנתא, ובשל העובדה שרכישת בית היא במרבית המקרים העסקה הגדולה ביותר שאנשים יבצעו במהלך חייהם–מרבית האנשים יעדיפולפנות לאנשי מקצוע, אשר יסייעו להם לצלוח את התהליך ולהוזיל עבורם עלויות בטווח הרחוק.
אין ספק כי מסיבה זו, הביקוש ליועצי משכנתא רק הולך וגובר עם השנים, והופך את המקצוע למשתלם במיוחד. לפניכם כל מה שצריך לדעת על לימודי ייעוץ משכנתא, ובכלל זה מוסדות הלימוד שבהם ניתן ללמוד את הקורס, הסילבוס ותנאי הקבלה.
היכן ניתן ללמוד ייעוץ משכנתא?
כיום קיימים גופים רבים המציעים לימודי ייעוץ משכנתא. עם זאת, לא כל הגופים הללו הם גופים איכותיים בהכרח, המספקים לסטודנטים שלהם הכשרה טובה ומקיפה דיה. מסיבה זו, בעת בחירת מוסד הלימודים לצורך לימודי קורס ייעוץ משכנתא, יש לתת את הדעת על הפרמטרים הבאים:
- הסילבוס הנלמד בקורס – על הסילבוס הנלמד בקורס להיות ממוקד ככל הניתן, ולהתרכז בכל הנושאים הקשורים למשכנתא באופן ספציפי. בשונה ממה שנהוג לחשוב, לימודי ייעוץ משכנתא אינם דומים או זהים כמו לימודי נדל”ן למשל, שכן בקורס ללימודי משכנתא, הסילבוס יתרכז בהלוואה עצמה, בדרכים הטובות והיעילות ביותר להוזיל אותה ובהתנהלות למול גופי ההלוואות השונים. דבר נוסף שחשוב לוודא, הוא שהקורס משלב הן ידע תיאורטי והן התנסות מעשית, אשר יחד יספקו לסטודנטים הכשרה איכותית ומקיפה.
- צוות ההוראה – יש לוודא שמדובר בצוות מקצועי ומיומן, המבין לעומק את תחום המשכנתאות ועוסק בו כבר מזה שנים רבות.
- מוסד הלימודים –חשוב מאוד לוודא כי מוסד הלימודים ידוע באיכות ובמקצועיות שלו, ומאושר על ידי לשכת יועצי המשכנתאות של ישראל.
מה לומדים במסגרת הקורס לייעוץ משכנתאות?
כיום קיימים מגוון של קורסים ללימודי ייעוץ משכנתא, הנבדלים ביניהם באיכות ובתוכנית הלימוד שהם מציעים לסטודנטים שלהם. עם זאת, במרבית הקורסים האיכותיים, ילמדו הסטודנטים כיצד להתנהל אל מול קהל הלקוחות שלהם והבנקים, וכמו כן יקבלו מידע מקיף הנוגע לכל סוגי הלוואות המשכנתא הקיימות כיום.
בין היתר, במהלך לימודי ייעוץ משכנתא, ילמדו הסטודנטים נושאים כמו מסלולי משכנתאות, מחזור משכנתא, משכנתא הפוכה, ריבית משכנתא, תמהיל משכנתא, ביטוח משכנתא, גיוס אשראי בנקאי ללקוחות פרטיים ובעלי עסקים, ניהול תיקי משכנתאות לכל אורך תקופת המשכנתא, ניהול תקציב משפחתי, ליווי קבוצות רכישה ועוד. בנוסף, יקבלו הסטודנטים כלים לניהול משא ומתן אל מול הבנקים, לצורך הוזלת הריביות של ההלוואה. בקורס משכנתא איכותי, הלימודים ישלבו הן ידע תיאורטי והן ידע מעשי, ובכלל זה סימולציות, על מנת להכין את הסטודנטים לתת ייעוץ באופן המקיף ביותר.
מהן דרישות הקבלה לקורס וכמה זמן הוא אורך?
במרבית מוסדות הלימוד, דרישות הקבלה ללימודי ייעוץ משכנתא יכללו 12 שנות לימוד, ולעיתים גם ריאיון אישי. על אף שזו אינה דרישה, רצוי שהמועמדים לקורס יחזיקו במיומנויות תקשורת, יכולת ארגון, תשומת לב טובה לפרטים הקטנים, מוטיבציה, כישורי משא ומתן, יכולת שכנוע, סבלנות ויכולת להסביר ללקוחות מידע מורכב באופן קל ותמציתי – שכן כל אלה יסייעו מאוד לסטודנטים לצלוח את הקורס ולהפוך ליועצי משכנתאות איכותיים. אורך הקורס עשוי להשתנות מהותית בין מוסד לימודים אחד לאחר, אך בדרך כלל, קורס איכותי יכלול 30 שעות לימוד. מרבית ממוסדות הלימודים יציעו לסטודנטים מגוון של מתכונות ללימודי ייעוץ משכנתא, אשר יאפשרו להם לשלב את הקורס עם העבודה או עם מסגרת לימודים נוספת באופן קל ונוח.
אולי יעניין אותך גם?
- מה כולל תהליך ייעוץ משכנתא?
- כמה עולה ייעוץ משכנתא?
- איך לבחור יועץ משכנתאות?
- לא מעוניינים ביועץ משכנתא? כך תקחו משכנתא לבד
- ביטול משכנתא