תוכן עניינים

מדד המחירים לצרכן לנובמבר ירד ב – 0.4%

מדד המחירים לצרכן בחודש נובמבר הפתיע וירד ב – 0.4%, כאשר הירידה המשמעותית ביותר לצורך קביעת השינוי במדד הייתה במדד הדיור ומדד שירותי הדיור בבעלות הדיירים (המשקף את גובה שכר הדירה הנקבע בחוזי שכירות חדשים), שניהם ירדו ב – 0.3%. ירידות נוספות בולטות היו במחירי הירקות הטריים (8.1%) ומחירי הבראה ונופש (3.6%).

מנגד, העליות הבולטות נרשמו במחירי ההלבשה (3.1%) ושירותים אישיים וקוסמטיקה (0.5%). גם מדד מחירי הדיור לחודש אוקטובר (שאינו נכלל במדד לחודש נובמבר), ירד ב – 0.1%.

אלו הן כמובן חדשות טובות למי שהמשכנתא שלו צמודה למדד המחירים לצרכן, לא דווקא בשל הירידה הנוכחית, אלא גם בשל העובדה שהאינפלציה בשנה הבאה צפויה להיות אף נמוכה יותר ולעמוד על 1.6% בלבד לעומת 1.9% בשנים עשר החודשים האחרונים. עם זאת, מחיר הדירות עדיין גבוה ב – 8.6% ממחירן בתקופה המקבילה אשתקד וב – 4% מאז תחילת השנה הקלנדרית. גם מדד מחירי תשומת הבניה עלה בחישוב שנתי ב – 1.5% ובכך תרם אף הוא לעליה. למעשה, אם מסתכלים על עליית מחירי הדירות מאז תחילת גל העליות הנוכחי (מאי 2007), הרי שמחיר דירה ממוצעת עלה בלא פחות מ – 85.3%, כאשר השיאניות הן הערים תל אביב וחיפה.

 כמו כן, מכיוון שרמת האינפלציה במשק עומדת ביעד שקבע לעצמו בנק ישראל (1%-3%), הרי שלא צפויה הורדת ריבית נוספת בחודש ינואר והריבית צפויה להישאר ברמה של ,1%, אלא אם כן יתבצע פיחות נוסף בשערו של הדולר או שהצמיחה תהיה נמוכה באופן משמעותי מן התחזיות של בנק ישראל. סיבה נוספת להשארת הריבית הנוכחית ללא שינוי היא ההתאוששות בשוק הגלובאלי ובארה"ב בפרט, שבתורה משפיעה לטובה על היבואנים והיצואנים, כמו גם על הצריכה הכללית במשק. למרות נתונים אלו, יש גם כאלו המזהירים מפני שיעורי התעסוקה היורדים במגזר העסקי על חשבון המגזר הציבורי, דבר שעלול להוביל בסופו של דבר דווקא להאטת הצמיחה במשק.

מדד המחירים לצרכן לנובמבר ירד ב - 0.4%
מדד המחירים לצרכן לנובמבר ירד ב – 0.4%

אולי יעניין אותך גם:

מאמרים נוספים בנושא

רוצה שאחד המומחים שלנו יחזור אליך?

זה יכול לחסוך לך יותר מ-100,000 וזה ללא עלות!

רוצה שאחד המומחים שלנו יחזור אליך?

זה יכול לחסוך לך יותר מ-100,000 וזה ללא עלות!

דילוג לתוכן